-->

Mood Seni Kraf & Kreatif

Selamat Petang Semua! Korg tak ngantuk ke?? Aku ngantok je.. Kepala dah hayun dah rasanye tp still tak leh nk lelap.. Qizeqi plak baru bangun. Duk maen ape ntah anak mummy sorang tu! Abis dikoyaknya buku2 majalah aku. Biar jela! Takleh marah nanti progress minda die terbengkalai plak!(mane aku blaja ntah!)haha...


Dari tadi aku duk belek-belek dalam FB ni pasal Seni Felt & Craft. Al maklum la skrg ni demam FELT plak! Ngan aku-aku sekali dah kemaruk dgn Felt Craft ni! Comey sgt2!!Sies comey!!Atceli org2 yg ade kekreatifan boleh la cube.Eh, lupe...1 lg kne ade kerajinan & kesemangatan!Hehehe...Aku ade ke syarat2 tu??Kreatif ke Aku?Komain td tgk dlm YouTube cara-cara buat bunga la, cake la. Bajet nak buat la kan...hihik..1st, kne la beli dlu kain FELT tu babe...dh tu nk beli katne??ONLINE sudah!Nasib la ade kwn yg bgtau ktne aku leh dptkan bekalan tu....Tangan macam gatal je nk buat ni!Tapi mampukah aku??

Dah puas belek-belek felt ni...(konon2 dh cukup r kumpul bekalan ilmu nk buat nnt ni...) Aku usha2 plak cara2 nak buat Sabun Hiasan Homemade...Atceli aku dah usha dah dulu2 masa mood nak buat coklat homemade menjelma!Tapi bese la mood-mood aku ni...Kena atas bulan jugak baru nak muncul. Tunggu bulan mengambang kot?hahahha..Bila tengok2 tu, mai aii......nak naik gile lagi aku! aduh...bile la aku akan mampu buat semua ni????Leh buat duit tu!(sambil nyanyi lagu, duit-duit dimana kau duit!?)hahaha...

Insya'llah..akan ku realisasikan semua mood-mood aku ni untuk future life aku nanti!(Semangat berkobar-kobar g2!)...Ingat nak buat bisnes ni nanti bile dah leh tukar duk Terengganu semule!Ade lah jugak side income dari duk menganggur ni...Please pray for me k.....Bismillah........Amin!Fuhhhh!!hahaha...Insya'llah niat yang baik Tuhan akan makbulkan..Moga umur masih panjang dan ade kesempatan!!

So u'olls....nantikanlah entri2 yang akan datang dengan hasil kerja kraft aku sendiri pulak nanti! (Hope la akan ade entri2 tu nanti!ahaks!) Cau Cin Cau dulu.....Wasallam...

Ni lah contoh CupCake yg dihasilkan dari Felt! Yg ni hasil dari KedaiSUS!
Kreatif kan die?? Sgt kemas & comey sgt!!
Korang leh cek bnyk lagi yg comey2 kat sini KedaiSUS

3 Kata-Kata Sayang:

~Mis Azni Azizan~ said...

felt material boleh dpt kt DIY or daiso store..murah giler..mcm2 ada..ni aku guna utk art&craft tadika..utk abm..tp bkn ak buat r..ckgu2 yg wt..hehhe..

Sarah Nadia said...

alaa....kat cni mne ak nk cari??tolg carikan boleh??boleh??..ak bru nk try je buat...bosan2 leh gk reka2..hihi....

~Mis Azni Azizan~ said...

kedai 100 yen..yeke spelling aku?kt sini kat daiso or DIY...tp rasanya daiso g byk choice..yg penting rega baru rm5 jek...

Previuos Entry